PremieBerekenen.nl

Dekking bij een aansprakelijkheidsverzekering

Als Nederlander ben je niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar het is raadzaam om dit toch wel te doen. Bij een zorgverzekering is het bijvoorbeeld duidelijk waar de verzekering voor wordt afgesloten: het vergoeden van zorg. Maar bij een aansprakelijkheidsverzekering is dit toch minder duidelijk. Welke dingen worden er nu vergoed als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt?Wat wordt er gedekt bij een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die jij, een huisgenoot of een huisdier veroorzaakt bij anderen (zowel lichamelijk als materieel). Denk bijvoorbeeld aan de vaas die jij van tafel stoot bij de buurman, of jouw oma die valt over de rand van jouw vloerkleed en daardoor haar enkel verzwikt. Afhankelijk van het type aansprakelijkheidsverzekering die je hebt afgesloten (voor alleenstaanden of gezinnen) zijn ook jouw huisgenoten, mensen die bij jou logeren en je huisdieren meeverzekerd als zij schade veroorzaken.


Wat wordt er niet vergoed bij een aansprakelijkheidsverzekering?

Niet alles wordt door de aansprakelijkheidsverzekering gedekt. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om schade die jij met de motor, auto of brommer hebt veroorzaakt. Deze schades vallen weer onder de wettelijk verplichte WA-verzekering voor motorvoertuigen. Ook schades veroorzaakt door gehuurde apparaten en spullen vallen buiten de aansprakelijkheidsverzekering. De verhuurder waar jij items van gehuurd hebt, is dan aansprakelijk voor de schade die door zijn spullen veroorzaakt is.


Meld je aan op onze nieuwsbrief