PremieBerekenen.nl

Eigen risico bij een autoverzekering

Bij de autoverzekering moet je in sommige gevallen een eigen risico betalen. Bij de meeste WA-verzekeringen voor auto’s betaal je geen eigen risico, enkel in bijzondere situaties. Maar hoe gaat het in z’n werk met het eigen risico bij de autoverzekering?Wat is een eigen risico voor de autoverzekering?

Als er bij de autoverzekering gesproken wordt over een eigen risico, wordt hiermee het gedeelte bedoelt wat je zelf moet betalen aan de schade. Het eigen risico is alleen van toepassing bij cascoschade aan je eigen auto, en is niet voor schade die aan anderen veroorzaakt is. De meeste verzekeraars die een autoverzekering aanbieden hanteren een eigen risico. Het bedrag kan verschillen per verzekeraar. Het eigen risico kan soms afgekocht worden tegen een premietoeslag, maar je kan er vaak ook voor kiezen om het eigen risico te verhogen. Je krijgt dan een korting op je premie.


Heeft een WA-autoverzekering ook een eigen risico?

De meeste WA-verzekeringen hebben geen eigen risico. Alleen in bijzondere situaties stellen verzekeraars soms een eigen risico verplicht bij de WA-dekking. Dit wordt echter vooraf al bekend gemaakt, en zal altijd gemeld worden voordat de verzekering wordt goedgekeurd en de partijen een handtekening hebben gezet.


Zelf hoogte eigen risico autoverzekering bepalen?

Bij de meeste autoverzekeringen is het mogelijk de hoogte van je eigen risico te kiezen. Dit is zeker van toepassing bij een volledig casco (allrisk) autoverzekering. Op de website van de meeste verzekeraars kan je bij het afsluiten van de autoverzekering zelf aangeven hoe hoog je het eigen risico wenst te hebben. Je kan dan ook gelijk zien hoeveel korting je op de premie krijgt.Eigen risico autoverzekering per jaar of per schademelding?

Het eigen risico bij een autoverzekering is altijd per schade. Het maakt hierbij niet uit of je 1 of 10 schades op jaarbasis claimt.

Meld je aan op onze nieuwsbrief