PremieBerekenen.nl

WA+ beperkt casco

Wil je een autoverzekering afsluiten of graag je huidige autoverzekering oversluiten? Dan heb je de keuze uit verschillende dekkingen, namelijk: WA, WA+ beperkt casco en WA+ volledig casco. Bij het afsluiten van een autoverzekering is het verstandig om vooraf goed te kijken naar het bouwjaar en de dagwaarde van je auto.Wat is WA+ beperkt casco?

Iedereen die in het bezit is van een auto of een ander motorvoertuig is verplicht hiervoor een WA-verzekering af te sluiten. De WA-verzekering is de simpelste autoverzekering en vergoedt schade aan anderen die jij veroorzaakt hebt met jouw auto bij een botsing/aanrijding. De WA+ beperkt casco is een autoverzekering die nog extra schades vergoedt naast schade aan anderen. Met WA+ beperkt casco ben je volledig verzekerd voor de volgende schades:

  • Schade bij botsing/aanrijding
  • Brand, explosies en blikseminslag
  • Diefstal
  • Ruitbreuk of een ster in de voorruit
  • Stormschade en schade door ander natuurgeweld
  • Botsingen met dieren


Hulp bij het kiezen van de juiste autoverzekering

Twijfel je welke autoverzekering het best bij jou en jouw auto past? Dan is het slim om te kijken naar de leeftijd van de auto. Hoe jonger de auto, hoe uitgebreider de verzekering zal zijn. Dit is echter geen vereiste, ook een nieuwe auto kan je alleen WA-verzekeren en een oude auto kan je eventueel ook WA+ volledig casco verzekeren.

Leeftijd auto Type verzekering
0 t/m 5 jaar WA+ volledig casco
6 t/m 10 jaar WA+ beperkt casco
10 jaar en ouder Alleen WA

Let op: bovenstaand schema is een richtlijn. Wanneer je dat wilt, mag je ook een auto van 16 jaar oud WA+ volledig casco verzekeren, of een nieuwe auto alleen WA verzekeren.

Meld je aan op onze nieuwsbrief